Siirry sisältöön

Hieman tilastoista liittyen artikkeliin ”Osa maahanmuuttajista halveksii suomalaista naista”

22.06.2010

Kun artikkelini ” Osa maahanmuuttajista halveksii suomalaista naista” kommentissa tulivat esille tilastot, niin ajattelin niihin liittyen hieman kirjoittaa. Alla oleva tilasto on ulkomaalaisten tekemistä rikoksista Suomessa ja linkin katsaus sivuaa myös informatiivisesti aihetta. Ne ovat karua, mutta valaisevaa luettavaa niille jotka kuvittelevat turhan optimisesti maahanmuuton ongelmista. Tilastotieto on omalla tavallaan vakuuttavaa, mutta vastaaviin surullisiin johtopäätöksiin pääsee myös jos tietää ja osaa tunnistaa tiettyjä mekanismeja, sekä piirteitä liittyen monikulttuurisuuteen. Näitä tekijöitä ovat mm. kulttuurierot, Suomeen maahanmuutavien yksilöiden tietyt odotettavissa olevat piirteet ja käyttäytymistavat, sekä muiden monikulttuurisuudesta kärsivien maiden varoittavista esimerkeistä. Mielestäni suomalaiset osaavat hyvin päätellä asioita ”perusjärkevästi” ilmankin joskus auktoriteettimaisia virallisia tilastoja.

Kommentoija ”L”:lle voisin sanoa: tervetuloa todellisuuteen! Toivottavasti et turhan negatiivisen orientoitumisesi maahanmuuttoa kriittisesti tarkastelevia ihmisiä kohtaan anna hämärtää asian tarkasteluasi.

http://www.optula.om.fi/uploads/3jiava_1.pdf

Lisää näitä huolestuttavia tilastoja löytyy kohtuullisen helposti Internetistä. Suosittelen myös tarkastelemaan millaisia tilastoja löytyy koskien Ruotsin maahanmuutoa. Niissä voi hyvinkin näkyä Suomen tulevaisuus, mikäli asiat jatkavat samaa rataa kuin nyt. Toivottavasti ei, eikä se ole vain toivon asia.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: